Scheveningen verbindt! Ieder mens zijn eigen verhaal

oktober 24, 2023 – Nieuws

Op mooie en minder mooie dagen trekt Scheveningen vele, vele mensen. Met ieder een eigen, uniek verhaal. Al die mensen met al hun verhalen zorgen voor een levendig Scheveningen en geven daarmee kleur aan het dorp. 

Bewonersorganisatie WOS besloot een beeldverhaal-project te starten om de verhalen van al die verschillende mensen te laten horen. Fotograaf en verhalenverteller Jaap Spiering werd gevraagd portretten van heel diverse bewoners en bezoekers van Scheveningers te maken. Scheveningen is de rode draad in alle verhalen en daarmee de verbinding. 

We leren de persoon achter de mens kennen. En ontdekken dan keer op keer dat iedereen, groot, klein, dik of dun, getrouwd, gescheiden, gehandicapt, in rouw of uitzinnig verliefd allemaal hetzelfde is. Namelijk; een mens, genietend van het mooie Scheveningen-dorp.

Over een periode van paar zomerse weken fotografeerde Jaap willekeurige maar markante personen op Scheveningen-dorp. En hij schreef hun verhaal op. Lees je mee over Gerard, Yekta, Anastassia, Zina, Natalie, Ben en Wendy, Kees?

Wil je meer verhalen lezen van Jaap Spiering lezen over bijzondere ontmoetingen op het strand? Bekijk dan zijn instagram account strandportret.

Gaat Scheveningen-Dorp je aan het hart?

Denk je graag mee over ontwikkelingen in het Dorp? Meld je dan aan voor ons bewonerspanel.