Ben en Wendy

oktober 24, 2023 – Nieuws

Dagtripje vanuit België

Een Belgisch stel uit Belgisch Limburg. Ben en Wendy zijn op een dagtripje naar Scheveningen. 
Als Scheveninger kan je zien dat het toeristen zijn.

Wendy: Scheveningen stond al langer op ons to do-lijstje. Elk jaar rond 15 augustus kiezen we een stad in Nederland om te bezoeken. Dit jaar zitten we in Leiden en vanuit daar doen we uitstapjes. 

Ben: We bezoeken elk jaar een stad in Nederland. We vinden Nederland leuker dan België. De mensen hier meer vriendelijker, spontaner. Culinair vinden we het hier geweldig. We zijn echte Bourgondiërs en we komen in Nederland super aan ons trekken qua eten, qua cultuur, qua alles eigenlijk. 

Wendy: Het is begonnen in Maastricht, maar dan zijn we verder en verder gegaan. We hebben al heel wat plaatsen gehad. Meestal in het oosten van Nederland. We zijn vanochtend met de trein en de tram naar Scheveningen gekomen. 

Ben: We reizen met de tram, omdat parkeren met de auto duur is en reizen met de tram niet veel kost. We hebben een OV-simkaart gekocht, die we gebruiken. Bij ons is het verschil tussen bus en tram groot, maar hier met die OV-simkaart is het heel gemakkelijk.

Wendy: We hebben net een wandeling gemaakt over de boulevard, waar we alles rondom het Kurhaus hebben bekeken. We zijn geen fietsers, we zijn echte wandelaars. We hebben vandaag geen plannen om iets actiefs te doen. 

Ben: We zijn nu op weg naar de haven, maar ik vind de kleine gezellige straatjes eigenlijk veel leuker. Zoals deze straat, de Keizerstraat. Deze straat is echt mijn favoriet. Vanavond gaan we weer terug naar Leiden want we moeten nog pakken voordat we morgen naar huis gaan. We zijn hier al een paar dagen en we missen onze kinderen nu echt. 

**********
Dit verhaal is onderdeel van de reeks ‘Scheveningen verbindt’. Een serie portretten van bewoners en bezoekers aan Scheveningen. Jaap Spiering maakte de portretten en de foto’s. Over een periode van enkele zomerse weken sprak hij willekeurige personen aan op Scheveningen-dorp.

Gaat Scheveningen-Dorp je aan het hart?

Denk je graag mee over ontwikkelingen in het Dorp? Meld je dan aan voor ons bewonerspanel.