Drukbezochte infomarkt projecten Scheveningen-dorp

november 19, 2023 – Nieuws

Er was veel animo voor de bewonersavond en projecteninformatiemarkt van donderdag 16 november. De infomarkt in Muzee werd drukbezocht. Inwoners en ondernemers van Scheveningen-Dorp zijn erg betrokken bij hun wijk, dat bleek maar weer. Bewonersorganisatie WOS en de gemeente organiseerden de avond samen omdat er veel projecten op stapel staan de komende jaren.

Foto’s Jurriaan Brobbel.

Zo krijgen in 2024 de Neptunusstraat, de Badhuisstraat en het kruispunt Duinstraat/Scheveningseweg een nieuwe inrichting. Ook wordt de veegpost aan de Vissershavenstraat verbouwd.

In 2025 wordt ook de boulevardentree van de Keizerstraat vernieuwd en wordt de Keerlus van tramlijn 11 opnieuw ingericht. De meeste projecten zijn onderdeel van de Wijkagenda Scheveningen-Dorp.

Projecten 2023-2024

Jolanda Maas, voorzitter van de WOS opende de avond samen met stadsdeeldirecteur Mendy van Veen. Naast de projectenmarkt werden er 3 thematafels georganiseerd over de voortgang van de wijkagenda, groen in de Keizerstraat én de herinrichting Badhuisstraat. Ook was er informatietafel van Gasvrij Scheveningen. Veel bezoekers van de avond hadden een positieve maar kritische bijdrage. Met hun inbreng zorgen ze ervoor dat de plannen nog beter aansluiten op wensen in de wijk en dat de uitvoering beter wordt georganiseerd. De avond werd muzikaal afgesloten met een optreden van Duo van Ossenhaas.

Meer informatie over de voortgang van de wijkagenda vind je hier. 

In april 2024 wordt een nieuwe projectenmarkt georganiseerd. In de tussentijd kan iedereen de ontwikkelingen op Scheveningen-Dorp volgen via de speciale website van de gemeente.

Gaat Scheveningen-Dorp je aan het hart?

Denk je graag mee over ontwikkelingen in het Dorp? Meld je dan aan voor ons bewonerspanel.