Karin en Jos

oktober 24, 2023 – Nieuws

Toerist uit eigen land

Karin neemt geconcentreerd een foto van de Scheveningse Visservrouw. Daar herken je een toerist aan. 

Karin: Wat ik heel erg mooi en gaaf vind aan Scheveningen is de zee. Het geluid van de zee, de rust… zeker als je buiten het seizoen gaat, en ook gewoon de sfeer. Alsof je een beetje op vakantie bent altijd. We komen uit Nieuwerbrug aan den Rijn. Dat is midden Nederland.

Maar je bent hier direct bij de zee, en dat stukje binnenstad zo vlak bij de zee. Ook heel sfeervol. En je komt hier ook allerlei nationaliteiten tegen. Dat vind ik ook heel leuk.

We zitten hier min of meer noodgedwongen eventjes in een appartement omdat er momenteel een kleine verbouwing aan ons huis plaats vindt. We moesten daarvoor ons huis uit en bedachten dat wij  daar maar beter een vakantie van konden maken. We hadden niet specifiek voor Scheveningen gekozen. Dat we hier terecht kwamen is puur toeval, maar toen we van de mogelijkheid hoorden om hier in een appartement te verblijven zeiden we allebei zonder te kijken direct ja. We hadden het geeneens gezien. 

Je kan ook heel goed fietsen hier. Én ik neem elke dag een duik. Maar dan wel op het Zuiderstrand. Het is daar wat rustiger. Heerlijk.

En dan die evenementen. Je wordt overal bij betrokken als je hier even bent. Ik heb mij ingeschreven voor allerlei activiteiten van die Allianz race (Wereldkampioenschappen zeilen). Maar ook vlaggetjesdag. Ik sprak die echte Scheveningers. Ook die vrouwen die de netten boeten. Superleuk. En natuurlijk verse haring eten. We zijn allebei gek op vis. En dan is er nog de Minerva. Daar gaan we ook op meevaren.

Mijn vriendinnen zeggen weleens, weet je wel zeker dat je niet naar Scheveningen gaat verhuizen? Ja, misschien met een tussenstop in Nieuwerbrug een paar jaar en dan als we wat ouder zijn en  gepensioneerd… je weet het niet.”

Je ziet dat ze speelt met de gedachte.

**************

Dit verhaal is onderdeel van de reeks ‘Scheveningen verbindt’. Een serie portretten van bewoners en bezoekers aan Scheveningen. Jaap Spiering maakte de portretten en de foto’s. Over een periode van enkele zomerse weken sprak hij willekeurige personen aan op Scheveningen-dorp.

Gaat Scheveningen-Dorp je aan het hart?

Denk je graag mee over ontwikkelingen in het Dorp? Meld je dan aan voor ons bewonerspanel.