Bekijk hieronder de vier verschillende werkgroepen
Buurtpreventie is een succesvolle aanpak. De ervaring leert dat in wijken waar een team actief is inbraken en diefstallen dalen. En het gevoel van veiligheid stijgt. Oplettende burgers smoren problemen in de kiem. Kapot straatmeubilair, gedumpt grofvuil of een gat in het wegdek, het wordt gerapporteerd en meestal binnen enkele dagen door de gemeente opgelost. De beste bescherming tegen verloedering is snel optreden bij elke vorm van vervuiling, verval of vandalisme.
Wil je ook iets melden? Gebruik de BuitenBeter-app.
In samenspraak met de politie letten de teams op verdachte personen. Als iemand bijvoorbeeld opvallend veel belangstelling heeft voor fietsen of auto’s kan een simpele vraag voldoende zijn om een plan te verstoren: ‘Kunnen wij u ergens meehelpen?’ Zo’n persoon in het vizier houden, schrikt meestal voldoende af. Iemand benaderen gebeurt alleen als het veilig voelt. Burgers signaleren en rapporteren, de politie treedt op. Zo is de rolverdeling.
Naast preventieteams worden in steeds meer buurten whatsapp-groepen opgericht. Buren informeren elkaar en de politie stuurt soms een app met een waarschuwing of een getuigenoproep. Zo groeit het netwerk van bij elkaar en de buurt betrokken bewoners. Iedereen kan iets bijdragen.
Wil je een whatsapp-groep oprichten?
Heeft je straat nog geen whatsapp-groep? Doe dan een briefje in de bus bij je buren! Bepaal wie de beheerder wordt en voeg naam & nummer toe van de deelnemers.
Wil je samen met ruim 500 andere Hagenaars je actief inzetten voor veiligheid en leefbaarheid? Word dan lid van een buurtpreventieteam. Het werk bestaat uit wekelijks een ronde lopen door de wijk met collega’s. De vrijwilligers beleven het als een nuttige, maar ook als een sportieve en plezierige activiteit. Bovendien word je onderdeel van een groot netwerk en blijf je goed op de hoogte van wat er allemaal speelt. Nieuwe vrijwilligers zijn van welkom: man, vrouw, jong, senior, student, werkend of werkzoekend. Iedereen is welkom.
Voor meer informatie en contact: www.denhaag.nl/snb (Stedelijk Netwerk Bewonersinitiatieven) www.denhaag.nl/veilig
Via de wijkagent houdt WOS nauw contact met de politie. Op dit moment is de wijkagent van Scheveningen-Dorp xxxx
Ken je je buren? Met een beetje meer aandacht voor elkaar wordt het nog leuker op Scheveningen-Dorp!
Wil je een activiteit organiseren om samen met je buren iets te doen voor de straat, buurt of wijk? Vraag dan subsidie aan. Subsidies zijn er voor een buurt- of wijkactiviteiten die bijdragen aan de leefbaarheid, samenhang en samenwerking in onze wijk. Denk eens aan een straatfeest, buurtbarbecue of andere bewonersactiviteiten.
Hoogte subsidie
De hoogte van het subsidiebedrag dat je kunt krijgen, hangt af van de omvang van de activiteit.
Er worden wel voorwaarden gesteld aan de toekenning. Lees verder als je meer wilt weten.
Bekijk deze pagina op de website van Gemeente Den Haag.
Heb je nog vragen, mail bestuur@bewonersorganisatiewos.nl.
Wil je ons team versterken en mooie initiatieven voor Scheveningen-Dorp organiseren? Meld je dan als vrijwilliger aan via bestuur@bewonersorganisatiewos.nl
De gemeente Den Haag stelt verschillende subsidies ter beschikking. Je kunt een aanvraag doen voor