Veiligheid en overlast grote zorg bewoners Scheveningen-dorp

april 9, 2024 – Nieuws

Ervaar je wel eens overlast? Op straat, rond je woning, op de boulevard? Ruim 40 bewoners kwamen naar de voorlichtingsavond van de WOS over veiligheid en buurtpreventie op 13 maart in Wijkcentrum Scheveningen aan de Marcelistraat. Teamleden van de politie, handhaving en de gemeente waren aanwezig om uit te leggen welke melding je het beste op welke manier kunt doorgeven. Ook vertelden ze meer over wat er met de meldingen gebeurt. 

Veel bewoners ervaren overlast. Dat bleek ook weer uit de diverse verhalen. Politie en Handhaving nemen deze uiterst serieus. Ze benadrukten altijd melding te doen en daarvoor het juiste loket te kiezen. Alleen echte spoed moet gemeld worden via 112, voor niet-spoedeisende zaken is er Scheveningenmeldt.nl.

Bewoners kunnen ook zelf meer doen om overlast te voorkomen en de veiligheid op Scheveningen-dorp te verbeteren. Samen met onze buren kunnen we een buurtpreventieteam oprichten. Riet van Beveren vertelde over haar ervaringen met zo’n team in Scheveningen-Noord. Jolanda Letterie lichtte toe hoe in het Statenkwartier met een buurtpreventie-app wordt gewerkt. Beiden waren erg enthousiast over de resultaten. Bewoners kunnen zo de ogen en oren van hun straat worden en politie, handhaving of gemeente tippen als hen iets opvalt. 

Heb je ook interesse om samen met je buren een buurtpreventieteam te starten? Geef dat dan door via wos@scheveningendorp.nl. We helpen je dan graag verder met de opzet hiervan en bieden ondersteuning bij het vervolg. 

Bekijk ook de presentatie van deze avond

Deze flyer bevat alle meldmogelijkheden. Handig voor bij de telefoon!

Gaat Scheveningen-Dorp je aan het hart?

Denk je graag mee over ontwikkelingen in het Dorp? Meld je dan aan voor ons bewonerspanel.